Gesmolten zout energieopslag

Gesmolten zout technologie maakt het mogelijk om op een duurzame manier energie en warmte op te slaan of te verplaatsen. Doordat gesmolten zout een grote delta T (temperatuurbereik) heeft, kan het een grote hoeveelheid energie opslaan. De warmte die het zout opslaat, kunt u hergebruiken als nieuwe energiebron. In de vorm van warmte of elektriciteit.

Mogelijke toepassingen van gesmolten zout

Duurzame energiebronnen zoals zon en wind leveren niet elke dag dezelfde hoeveelheid energie. Een gesmolten zout installatie kan op dagen met veel zon of wind, de extra opgewekte energie opslaan. Dit helpt piekbelasting te voorkomen. Tegelijkertijd creëert het een buffer voor bewolkte en windstille dagen.

U kunt gesmolten zout ook gebruiken in processen waarbij veel hitte vrijkomt, bijvoorbeeld in een biomassa verbrandingsinstallatie. Het gesmolten zout dient als koelmedium en zorgt dat materialen onder de maximumtemperatuur blijven. Met de warmte die het gesmolten zout opneemt, kunt u de opgeslagen energie elders gebruiken.

Kom meer te weten over_
Biomassa verbranding
Brabetech ontwikkelt installaties en toepassingen voor de thermische conversie van biomassa en afval. Denk aan complete (verbrandings)installaties, testopstellingen voor nieuwe technologieën en toepassingen voor bestaande installaties.
Meer over deze dienst